Metas aktyvioms pramogoms Klaipėdos rajone! - Klaipedos raj. 2024

Metas aktyvioms pramogoms Klaipėdos rajone!

Linas Jegelevičius | 2024-08-26

Klaipėdos rajonas – ypatingas kraštas, kuris turtingas ne tik savo kerinčiu kraštovaizdžiu, pamario kultūra, bet ir lankytinomis vietomis bei aktyviomis pramogomis. Ką pamatyti ir nuveikti Klaipėdos rajone, ras ir išrankiausi pavieniai keliautojai, ir šeimos su vaikais, ir mėgstantys išvykas su bičiuliais. 

Naujienos

Ekspozicija „Vėjo milžino istorija“

Praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos rajone pristatytas naujas lankytinas objektas Agluonėnuose – atidaryta ekspozicija „Vėjo milžino istorija“. Agluonėnuose esančioje etnografinėje sodyboje trijuose naujutėlaičiuose statiniuose įkurdinta Jono Genio unikali malūno ekspozicija. Daugelį metų malūnas malė grūdus, tačiau 1960-aisiais, paplitus elektra varomiems malūnams, buvo išmontuotas ir išvežtas į Lietuvos liaudies buities muziejų. Laimei, įrenginio detalės pagaliau grįžo į Klaipėdos rajoną ir nuo šiol eksponuojamos naujoje ekspozicijoje.

Naujas turistinis-kultūrinis maršrutas „Gyvenimas etnografinių regionų paribyje“

Praėjusiais metais Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio proga Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras sukūrė naują turistinį-kultūrinį maršrutą „Gyvenimas etnografinių regionų paribyje“. Maršrutą sudaro 12 atrinktų objektų, labiausiai susijusių su buvusiu pasieniu, kurio buvimas per ilgus šimtmečius lėmė Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos etnografinių regionų susiformavimą. Į jų teritorijas patenka ir Klaipėdos rajonas. 

Aktyvios pramogos Klaipėdos rajone

Vandenlenčių parkai

Mokate plaukti, nebijote vandens, o ekstremalūs pojūčiai ir adrenalinas negąsdina? Tuomet visa tai patirsite vandenlenčių sporto dėka. Tai tarsi tarpinis variantas tarp vandens slidžių, kai reikalingas kateris, ir banglenčių, kai varomąja jėga tampa vėjas. Tai Lietuvoje vis populiarėjantis sportas, kurį pabandyti tikrai gali ir turi visi! Klaipėdos rajone rasite net 5 vandenlenčių parkus: „Wake Village Gribžė“, „Infinity“, „Go2kite“, „MadBay“, „Wake Inn Svencelė“!

 

Svencelė – buriuotojų jėgos aitvarais meka

Svencelė įsikūrusi Kuršių marių rytinėje pakrantėje ir gamtos draustinių apsuptyje. Tai unikali vandens sporto oazė, kurioje kiekvienas gali mokytis „suvaldyti vėjus“ ir atsipalaiduoti. Teritorija puikiai pritaikyta vandens sporto – jėgos aitvarų, vandenlenčių ir burlenčių – mėgėjams ir profesionalams. Neaprėpiamos erdvės, vanduo, vėjas, kopų vaizdai antrapus marių ir į kraštovaizdį įsiliejantis modernus poilsio kompleksas maloniai kviečia kiekvieną, nebijantį vandens, mokantį plaukti ar negalintį gyventi be ekstremalių pojūčių ir adrenalino, pavyti savo bangą! Svencelėje veikia net 10 kaitavimo mokyklų, tad laukiami ir pradedantieji!

Skrydžiai parasparniu

Sklęsti padange parasparniu ir grožėtis įspūdingu kraštovaizdžiu, atsiplėšus nuo žemės paviršiaus – ypatinga patirtis. Klaipėdos rajone skrydžio metu iš aukščiausio taško galite tyrinėti Baltijos jūros pakrantės vaizdus, Kuršių marių ir Drevernos apylinkes. Atsiveriantys vaizdai užgniauš kvapą kiekvienam! Klaipėdos rajone parasparniais skraidina „Pajūrio parasparniai“, „Padovanokskrydi.lt“, „Debesų medžiotojai“, „InCouds“.

 

Drevernos poilsio ir pramogų uostas

Tai vieta, kur pramogauti gali visa šeima! Drevernos poilsio ir pramogų komplekse galima lankytis visais metų laikais. Čia rasite lauko ir vidaus baseinus, sūkurinę vonią, masažinius dušus, suomišką ir turkišką pirtis, vaikiškas vandens čiuožyklas, 3 vandens čiuožyklas vaikams ir suaugusiems bei kitas pramogas. Vasarą vaikai aktyviai leis laiką šokinėdami ant batutų, šėliodami vaikų žaidimų aikštelėje ar žaisdami žaidimų kambaryje kamuoliukų baseine. Suaugusieji turės galimybę išbandyti jėgas lauko krepšinio, paplūdimio tinklinio aikštelėse, teniso kortuose, mini golfo aikštelėse. Veiklos ras kiekvienas!

Dinozaurų parkas ir Apverstas namas

Apsilankykite „Dinozaurų parke“ ir savo akimis išvyskite prieš 65 mln. metų išnykusius dinozaurus Radailiuose. Vaizdingoje teritorijoje ir gamtos apsuptyje įsikūrusiame parke „gyvena“ daugiau nei 50 natūralaus dydžio, šnypščiančių, vandeniu besispjaudančių bei riaumojančių dinozaurų, kurie nekantrauja susitikti su jumis. Čia taip pat rasite ekstremalų 5D kino teatrą, klaidų veidrodžių bei energetinį Dino labirintus, vandens burbulus, karuseles ir kitas pramogas. Šalia „Dinozaurų parko“ rasite ir „Apverstą namą“. Vos tik įžengsite į „Apverstą namą“, jis žaismingai sujauks kasdienę rutiną, patirsite neišdildomų įspūdžių bei pojūčių! 

„Gamtos perlas“ safaris Karklėje

Ar žinote kas yra safaris? Tai ilgoka iškyla į laukinę gamtą (ypač Rytų Afrikoje), skirta pamatyti žvėrims. Ar norėtumėte pajausti Afriką Lietuvoje? Tad nieko nelaukite ir su šaunia kompanija išbandykite safarį Karklėje. Jus nustebins sukaupta unikali paukščių kolekcija. Dar didesnį įspūdį paliks smalsūs vilkų žvilgsniai, išdidūs stumbrai, smaližė meškutė Laima, šernai bei stručiai. Safario metu turėsite progą iš rankų pamaitinti danielius, tauriuosius bei Dovydo elnius ir briedę Meilę.

Autentiškas Šiaurės Amerikos indėnų „Vinetu kaimas“

„Vinetu kaimas“ – gyvosios indėnų istorijos muziejus po atviru dangumi. Kartu su tikru indėnu patirsite indėnišką gyvenimą autentiškose palapinėse, maitinsitės tradiciniu, palaimintu indėnų virtuvės maistu ir gėrimais, laisvę atrasite jojant žirgais, kūrybos kibirkštį įžiebsite kuriant rankdarbius, o kovos dvasią pažadinsite šaudant iš lanko į taikinius ar mėtant tomahaukus. Čia dunda indėnų būgnai, o akmenų energetinis labirintas padeda paleisti norus ir išsipildyti svajonėms. Vasarą čia organizuojamos autentiškos vaikų vasaros stovyklos.

Miniatiūrų parkas „Babilono sodai“

Klaipėdos rajone duris atvėrė analogų visoje Lietuvoje neturintis miniatiūrų parkas „Babilono sodai“. Tai parkas, kuris apjungia nuostabius augalus ir miniatiūrinius architektūrinius pasaulio stebuklus. Paryžiaus Eifelio bokštas, Berlyno Brandenburgo vartai, Romos Koliziejus – tai tik maža dalis žymiausių pasaulio objektų, kuriuos pamatysite šiame parke! Iš viso parke pastatytos 22 žymiausių pasaulio objektų miniatiūros iš 16 šalių. 

Daugiau informacijos apie lankytinas Klaipėdos rajone vietas, pramogas, vykstančias ekskursijas, edukacijas, naujienas, renginius skelbiama Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro interneto puslapyje: www.klaipedosrajonas.lt.

Parašykite komentarą

Scroll to Top