Klaipėdos GPMC mokiniai Viktoras, Vilius, Gabrielė, Ieva, Julius, Artur ir Arnas neabejoja: „Pasirinkome teisingai!“ - GALVANAUSKO 2024

Klaipėdos GPMC mokiniai Viktoras, Vilius, Gabrielė, Ieva, Julius, Artur ir Arnas neabejoja: „Pasirinkome teisingai!“

Linas Jegelevičius | 2024-08-26

„Pagrindinė mūsų Centro sėkmės formulė – tai pagarba mokiniui, mokytojui, kitam bendruomenės nariui, susitelkimas bendrų darbų įgyvendinimui ir bendrų tikslų siekimui. Mūsų pagrindinės ir susitartos vertybės, kurių visa bendruomenė laikomės ir įgyvendiname,  – tobulėjimas, dėmesys mokiniui/klientui, lankstumas, inovatyvumas, socialinė atsakomybė, bendruomeniškumas“, – „Lietuvos pajūriui“ sakė Klaipėdos GPMC direktorė dr. Dalia Martišauskienė. 

Vieną pajūrio profesinio mokymo mokyklą didelė dalis amato siekiančių jaunuolių tikrai įsidėmėjo – Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras (Klaipėdos GPMC) kiekvienais mokslo metais pasiūlo tiek jaunimui, tiek suaugusiesiems tas programas, kurios aktualios Vakarų Lietuvos darbo rinkai, yra populiarios ir, baigus mokslus, didžioji dauguma susiranda svajonių darbą su geru atlyginimu.

Šiais mokslo metais Centras pasiūlė naujas, išskirtines studijų programas, kaip, pavyzdžiui, natūralios kosmetikos gamintojo, gydomojo masažo specialisto, maketuotojo, ikimokyklinio ugdymo padėjėjo ir kitas inovatyvias bei įdomias programas. 

„Pagrindinė mūsų Centro sėkmės formulė – tai pagarba mokiniui, mokytojui, kitam bendruomenės nariui, susitelkimas bendrų darbų įgyvendinimui ir bendrų tikslų siekimui. Mūsų pagrindinės ir susitartos vertybės, kurių visa bendruomenė laikomės ir įgyvendiname,  – tobulėjimas, dėmesys mokiniui/klientui, lankstumas, inovatyvumas, socialinė atsakomybė, bendruomeniškumas“, – „Lietuvos pajūriui“ sakė Klaipėdos GPMC direktorė dr. Dalia Martišauskienė. 

Centre veikla vykdoma keliomis kryptimis, tai ir yra Centro unikalumas, o šiais mokslo metais bendras mokinių skaičius pasiekė rekordą – beveik 10 tūkstančių.

Bendrojo ugdymo programose (gimnazija, jaunimo klasės, suaugusiųjų bendrasis ugdymas) buvo daugiau kaip 500 mokinių; pirminiame ir tęstiniame profesiniame mokyme, finansuojamame valstybės lėšomis – virš 1300 mokinių; tęstiniame profesiniame mokyme, finansuojamame Užimtumo tarnybos, verslo ar asmenų lėšomis, kasmet apmokoma virš 6000 suaugusiųjų. Profesinės reabilitacijos srityje kasmet paslaugos suteikiamos virš 100 klientų; o visų kategorijų vairuotojų kasmet apmokoma virš 2000 klientų. 

„Esame tarp profesinio mokymo įstaigų lyderių mokymo kokybės, kompetencijų vertinimo srityse, mokinių/klientų skaičiumi, labai puikia praktinio mokymo baze, turinti net du įveiklintus sektorinius praktinio mokymo centrus, renovuotą, modernų bendrabutį, puikiai išplėtotas savanorystės tinklas, mokinių savirealizacija, nuolat vykstantis tarptautinis mobilumas, mokinių laimėjimai tarptautiniuose, respublikiniuose meistriškumo konkursuose,“ – pelnytai didžiuojasi dr. D. Martišauskienė. 

„Lietuvos pajūris“ kalbėjosi su įvairių Klaipėdos GPMC programų mokiniais – ir absolventais – prašydamas jų visų atsakyti:

Kodėl pasirinkote Klaipėdos GPMC?

Kas jums labiausiai jame patinka (patiko)?

Ar jau žvalgotės darbo? Ar kitiems jaunuoliams patartumėte rinktis Klaipėdos GPMC? Kodėl?

Masažo mokymo programos mokinė  Gabrielė:

– Iš pažįstamų ir kitų žmonių buvau girdėjusi, kad E. Galvanausko profesinio mokymo centre visi mokytojai yra profesionalai, o jų stiprybė, kad jie – mokytojai-praktikai. Kai mokai ir pats tuo užsiimi, gali geriausiai suderinti praktines ir teorines žinias. Studentai tai labai jaučia ir vertina.

O masažuotojos specialybę rinkausi, nes ji man pasirodė tinkamiausia, labiau moteriška. Mano vyras – paramedikas, jo darbas sunkus visomis prasmėmis – jo pritarimas man taip pat buvo svarbus. Šiemet baigiau pirmus programos metus, dar liko pusmetis – žiemą laikysiu egzaminus.

Būtinai rekomenduočiau ir kitiems jaunuoliams savo profesiniam keliui rinktis Klaipėdos E. Galvanausko mokymo centrą. Vien dėl to, kad jame visi mokytojai yra praktikai, o mokymo medžiagą lengva įsisavinti – dėstoma teorija yra glausta ir labai tikslinga.

 Be to, centro vadovai ir mokytojai yra labai lankstūs, jeigu jau kur nors dirbi – gali rinktis rytinę ar popietinę grupes, derindamas mokslų ir darbo laiką. Dar labai svarbu, renkantis šią mokyklą, yra tai, kad ji turi labai daug socialinių partnerių – bendrauja su pagrindiniais uostamiesčio, ir ne tik, darbdaviais bei kitomis mokymo įstaigomis, tad E. Galvanausko centras tokiu būdu sukuria labai daug naujų ar papildomų galimybių sėkmingai įstoti į darbo rinką.

Mano svajonė – kuomet nors turėti savo masažo kabinetą ar SPA, žmonių fizinės ir emocinės gerovės centrą.

Ekspeditoriaus mokymo programos absolventas Viktoras:

– Apie šį Centrą buvau girdėjęs daug gerų atsiliepimų: jų kompetencija yra aukšta, didelis programų pasirinkimas. Svarbiausia, jie siūlo ekspeditoriaus programą, kuri man visada buvo prie širdies, turiu šiokios tokios patirties šioje srityje, tad programa atitiko mano poreikius. Be to, mokytis norėjau palyginti netoli nuo namų: gyvenu Rietave, tad E. Galvanausko centras man visomis prasmėmis labai tiko. 

Birželio pabaigoje jau gavau diplomą ir jau turiu darbą – dirbsiu vienoje autotransporto įmonėje.

Tikrai ir kitiems rekomenduočiau specialybę įgyti E. Galvanausko profesinio mokymo centre. Mokytojai – su didele praktika, lengvai bendraujantys, žmogiški, gera mokymo priemonių bazė.

Man, beje, 56-eri, bet Centre jaučiausi kitų bendramokslių bendraamžis (šypsosi).

Baldžiaus mokymo programos mokinys Vilius:

Man nuo vaikystės patiko dirbti su mediena. Kol buvo gyvas mano senelis, kartu ką nors meistraudavome. Kai paimu oblių ir lentą, mane tokia didelė ramybė aplanko (šypsosi). Be to, savo bičiulių rate turėjau tokių, kurie jau baigė E. Galvanausko mokymo centrą, ir daugumos jų atsiliepimai apie jį buvo geri. Tai taip pat buvo svarbu, renkantis profesinį kelią.

Pats esu klaipėdietis, mokausi antrame kurse. Studijos man čia labai patinka – džiaugiuosi, kad pasirinkau jas E. Galvanausko centre. Nors dar darbdavio neturiu, bet tikiu, kad su tokia paklausia specialybe sunkumų rasti darbą nepatirsiu.

Tikrai šią mokyklą rekomenduočiau ir kitiems!

Automatinių sistemų eksploatavimo mechatroniko programos mokinys Julius:

Anksčiau mokiausi Vėžaičių mokykloje. Į E. Galvanausko profesinio mokymo centro Kretingos filialą įstojau mokytis šios specialybės, kai mokykla dar kitaip vadinosi. Ją rinkausi dėl to, kad mano hobis – elektronika ir mechanika, taip pat programavimas. Kai E. Galvanausko centro atstovai, apsilankę mano mokykloje Vėžaičiuose, papasakojo apie Centrą, supažindino su visomis programomis, nė akimirką nesuabejojau, kad turiu eiti į šią mokymo įstaigą. Įsitikinau, kad mano pasirinkimas buvo teisingas!

Neskubėdamas jau žvalgausi darbdavio – tikiu, kad jį nesunkiai rasiu, nes E. Galvanausko profesinio mokymo centre kiekvienas įgyja daug praktikos.

Labiausiai Centre vertinu dėstytojų draugiškumą, betarpiškumą ir pagalbą bet kuriuo metu. Žinoma, ir kitiems patariu profesiją įgyti E. Galvanausko centre.

Virėjų programos mokinys Vilius:

Baigęs Kartenos mokyklą-daugiafunkcinį centrą, stojau į E. Galvanausko profesinio mokymo centrą, nes dauguma mano bendraamžių jį laiko geriausia mokykla profesijai įsigyti, net su viduriniu išsilavinimu. Ir tuo aš pats įsitikinau: visa E. Galvanausko bendruomenė yra labai gera. Be to, Centras yra netoli mano gyvenamosios vietos. Aš nuo mažens svajojau tapti virėju. Šią vasarą baigiau savo pirmuosius mokslo metus, o programą baigsiu tik 2026 metais. Jau šią vasarą įgyju virėjo patirties vienoje Palangos burgerinėje, ir man darbas patinka. Tikrai esu savo rogėse!

Apdailininko mokymo programos mokinys Artur:

Apie E. Galvanausko profesinio mokymo centrą sužinojau iš savo draugų, vadovavausi gerais jų atsiliepimais, galvodamas apie sprendimą jame mokytis. Tikrai nenusivyliau: mokytojai į tave žiūri pagarbiai, kaip į lygų. O dėl specialybės reikalingumo neturiu abejonių – ji visada bus reikalinga ir daug pinigų žadanti. Ką tik baigiau antrą kursą, liko dar vienas. Esu klaipėdietis.

Transporto priemonių remontininko programos mokinys Arnas:

Mano pasirinkimą nulėmė mano tėvai, nes jie abu baigė E. Galvanausko profesinio mokymo centrą. Be to, ir daugelis mano draugų yra jį baigę ir yra patenkinti. Visą gyvenimą mane domina automobiliai, tad ir dėl to mano pasirinkimas yra logiškas. Šiemet Centre baigiau dvyliktą klasę, liko dar vieneri metai. Centre gaunu daug praktikos, susiradau naujų draugų, mokytojai viską detaliai išaiškina. Čia mokymo sistema – tikrai labai naujoviška, įdomi, suderinanti teoriją ir praktiką.

Be abejonės, ir visiems kitiems patariu rinktis E. Galvanausko mokymo centrą. Nepasigailėsite!

Paramedikų programos mokinė  Ieva:

Iš savo pažįstamų buvau girdėjausi daug gerų atsiliepimų apie Centrą ir paramedikų programą, kuri yra palyginti nauja. Be to, Centre dirba praktikai – žmonės, kurie turi vertingos patirties ir žinių. Man dar liko apie metus mokytis. Tikrai ir kitiems rekomenduočiau rinktis mokslus E. Galvanausko centre.

Parašykite komentarą

Scroll to Top