Palangos NT steigėja ir brokerė Regina Lingė: „NT rinka kurorte stabilizavosi ir vėl yra aktyvi“ - Regina NT

Palangos NT steigėja ir brokerė Regina Lingė: „NT rinka kurorte stabilizavosi ir vėl yra aktyvi“

Linas Jegelevičius | 2024-08-26

Palangos nekilnojamojo turto (NT) agentūros steigėja ir žinoma kurorto brokerė Regina Lingė „Lietuvos pajūriui“ sakė, kad NT rinka Palangoje 2024 metais yra aktyvi ir pradeda stabilizuotis. „Ypač geras buvo pirmasis metų ketvirtis, – pastebėjo ji.  – Džiaugiuosi tuo, kas vyksta dabar, nes buvo momentas, kai pirkimas atrodė nebesveikas – turiu omeny per pandemiją nenormaliai padidėjusią paklausą. Pirkėjai dabar perka gerai apsvarstę savo galimybes, įvertinę rizikas, todėl darbas einasi sklandžiai ir ramiai. Dabartinė NT rinka yra palankesnė pirkėjams, nes pasiūla didesnė ir nebereikia skubėti, galima ramiai išsirinkti savo svajonių namus“, – sakė R. Lingė.

Kokie rinkos pokyčiai buvo stebimi per koronaviruso pandemiją, vykstant karui Ukrainoje, ir kokios tendencijos yra dabar?

Pandemija visiems sukėlė šoką, tai nenuostabu, kad atsiliepė ir NT rinkoje, tačiau truko neilgai. Pandemijos pradžioje, po pirmo stabtelėjimo, būsto rinka labiau atsigavo, o vėliau jos aktyvumas pasiekė aukštumas.

Rusijos agresija Ukrainoje pirmomis karo dienomis nerimo atnešė ir į Lietuvą, NT sandoriai krito. Tikrai panikos buvo, tačiau niekas nepuolė pardavinėti būstų ir išvykti į kitas šalis. Didelių nerimo ženklų nesimato ir dabar. Lietuva yra Europos Sąjungos, NATO narė, o pavojus gali grėsti bet kurioje ES šalyje.

Koks NT Palangoje pagal populiarumą užima pirmąsias tris vietas?

– Palangoje populiariausios NT rūšys pagal paklausą išlieka tos pačios. Pirmoje vietoje nedidelės kvadratūros butai, esantys arčiau centro ir jūros, nes juos perka poilsiui arba nuomos verslui. Antroje vietoje – nuosavi namai, kotedžai, kurie paklausūs tarp tų pirkėjų, kurie nori turėti nuosavą kiemą, daugiau privatumo. Trečioje vietoje labai populiarūs naujos statybos daugiabučiai, kuriuose galima nuolat gyventi. Juose siūlomos modernaus gyvenimo sąlygos, jie yra toliau nuo miesto centro, todėl kainos gerokai žemesnės. Vienas iš tokių daugiabučių kvartalų „Smilgų butai“. Šis projektas siūlo modernius, patogius, kokybiškus ir ekonomiškus namus. Visi butai turi didžiulius balkonus iki 11,5 kv. m, kuriuose galėsite vakaroti su šeima gryname ore.

O kaip Palangoje įsigyti gerą NT už gerą kainą?

– Svarbu gerai išstudijuoti vietinę NT rinką arba patikėti profesionalams – susirasti gerą vietinį NT brokerį, kuris turi patirties ir daug žinių apie vietinę NT rinką, gerus komunikacijos įgūdžius, aiškų ir atvirą bendravimą su klientais, aukštus etikos standartus ir gerus derybinius įgūdžius.

Kokius reikalavimus dabar pirkėjai ypač kelia NT pardavėjams?

– Pirkėjas darosi vis reiklesnis, todėl projektų vystytojai turi labai pasistengti. Svarbiausia išlieka kokybė. Taip pat svarbu garantijos, teisinių reikalavimų laikymasis, energetinis efektyvumas, laiku atliekamų darbų užbaigimas, galutinė kaina ir kas į ją įeina, komunikacija su projekto vystytoju taip pat svarbi.

Ar Palanga jau kartais nepralaimi Ispanijai ar Kiprui NT pardavimų lietuviams prasme?

– Tokios statistikos neturiu. Žinoma, perka žmonės visur. Tačiau noriu pasakyti, kad paskutiniu metu didžioji potencialių pirkėjų dalis yra grįžtančių į Lietuvą. Anksčiau jie tik investuodavo į NT Lietuvoje, o dabar grįžta nuolat gyventi. Ir tai yra ne tik senjorai, bet daug jaunų žmonių. Priežastys įvairios – noras būti arčiau šeimos, tėvynės ilgesys, kultūriniai skirtumai, gerėjanti ekonominė situacija ir didėjantys atlyginimai Lietuvoje. O kai kam svajonių šalyje Ispanijoje saulė per karšta. Migracija visada buvo ir bus, tai normalu.  

– Ar galima Palangoje tikėtis NT kainų kritimo?

– Palanga yra gražus ir populiarus kurortinis miestas, todėl būsto kainos čia yra aukštos, ir tikėtis, kad jos kris, manau, neverta. Jei svarstote investuoti į nekilnojamąjį turtą Palangoje šiuo metu, rinkos stabilumas ir nemaža pasiūla gali būti palankūs veiksniai, leidžiantys rasti tinkamą būstą.

Kodėl verta rinktis jūsų NT agentūrą „Palangos NT“, renkantis ar parduodant NT?

– Mes, „Palangos NT“, esame tam, kad padėtume jums rasti svajonių namus ar pelningai parduotumėte savo nekilnojamąjį turtą. Pasirinkdami mus gausite profesionalią ir patikimą partnerystę viso proceso metu – nuo nemokamos konsultacijos iki pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo. Mes rūpinamės visais formalumais, todėl jūs galėsite jaustis ramiai ir užtikrintai. Viskas, ko jums reikės – atvykti pas notarą ir pasirašyti. Jei ieškote patikimo partnerio nekilnojamojo turto srityje, kviečiame rinktis PALANGOS NT. Mūsų tikslas – padėti jums pasiekti jūsų tikslus ir užtikrinti sėkmingą nekilnojamojo turto sandorį. Susisiekite su mumis telefonu +370 677 75045 arba el. paštu info@palangosnt.lt

 

Parašykite komentarą

Scroll to Top